Belangrijkste hiphopnieuws 2021

hiphop nieuws

In 2021 waren er verschillende opmerkelijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de wereld van hiphop. Hier zijn enkele belangrijke nieuwsitems uit dat jaar:

  1. Grammy Awards: De 63e editie van de Grammy Awards vond plaats op 14 maart 2021. Hiphopartiesten en -albums waren prominent aanwezig en wonnen verschillende prijzen. Megan Thee Stallion won Best New Artist en Best Rap Performance met haar hit “Savage Remix” ft. BeyoncĂ©. Daarnaast won Nas de prijs voor Best Rap Album met zijn album “King’s Disease.”
  2. Veranderingen in de hiphopwereld: In 2021 was er een toenemende verschuiving in de hiphopcultuur en de rol van vrouwelijke artiesten. Vrouwelijke rappers zoals Megan Thee Stallion, Cardi B en Saweetie bleven populair en brachten baanbrekende hits uit. Daarnaast kwamen er meer vrouwelijke producers en songwriters naar voren, waardoor de diversiteit en inclusiviteit in de hiphopwereld werden vergroot.
  3. Postume releases: Er werden verschillende postume albums uitgebracht van invloedrijke hiphopartiesten. Zo bracht DMX het album “Exodus” uit, dat zijn laatste studioalbum zou zijn na zijn overlijden in april 2021. Ook werden er postume albums uitgebracht van Pop Smoke, waaronder “Faith” en “Shoot for the Stars, Aim for the Moon.”
  4. Drake breekt records: Hiphop-superster Drake bleef records breken in 2021. Hij brak het record voor de meeste Top 10-hits in de Billboard Hot 100 aller tijden, waarbij hij Aretha Franklin voorbijstreefde. Ook bracht hij zijn langverwachte studioalbum “Certified Lover Boy” uit, dat meteen enorme populariteit genoot.
  5. Veranderingen in het hiphoplandschap: Het jaar 2021 liet ook een verschuiving zien in de sound en de invloeden binnen de hiphopmuziek. Er was een toenemende mengeling van verschillende genres, zoals hiphop met pop, R&B, reggaeton en elektronische muziek. Artiesten zoals Lil Nas X en Kid Cudi verkenden nieuwe muzikale richtingen en brachten nummers uit die zowel binnen als buiten de hiphopwereld veel aandacht kregen.

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van het hiphopnieuws van 2021. Er gebeurde natuurlijk nog veel meer in de wereld van hiphop in dat jaar. Als je meer gedetailleerde informatie wilt, raad ik je aan om specifieke bronnen te raadplegen of online muziektijdschriften te lezen die gespecialiseerd zijn in hiphopnieuws. Vond je dit leuke weetjes? Kijk ook eens naar de weetjes van onze vrienden!